UKK

1. Ai mikä Arctic Trail Run?

Arctic Trail Run on koronavuonna 2021 alkunsa saanut polkujuoksutapahtuma Urho Kekkosen kansallispuistossa. ATR järjestetään vuosittain viikon 38 lauantaina. Matkavalintoja on kolme: 10km, 20km ja 50km.

2. Miten Saariselälle pääsee?

Oman auton lisäksi Saariselälle pääsee bussilla, juna-bussi yhdistelmällä ja lentämällä. Lähin lentokenttä sijaitsee Ivalossa ja lähin rautatieasema Rovaniemellä. Sekä lentokentältä että rautatieasemalta pääsee Saariselälle bussiyhteydellä.

3. Miten sää?

Syyskuun lopussa sääolosuhteet voivat vaihdella Saariselän korkeudella paljon. Yleensä yöt ovat jo kirpeitä pakkasöitä, mutta päivisin lämpötila voi kiivetä jopa +15 asteeseen. Useinmiten ensilumi on jo käynyt maassa ennen ATR:ää, mutta pysyvää lunta odotellaan vasta lokakuun puolivälissä.

4. Millaisia reitit ovat?

Suurin osa Arctic Trail Runin poluista on luonnonpolkuja avoimessa tunturimaisemassa. Maasto on luonnostaan kivikkoista ja juurakkoista, mutta reitit eivät ole överiteknisiä. 50km reitillä on jonkin verran leveämpiä uria, joista sorastettuja on noin 6km.

5. Palkinnot

Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme nopeinta naista ja miestä. Lyhyimmällä 10km matkalla on lisäksi sarjat junioreille. 50km matkalla jaetaan lisäksi rahapalkinnot kärkikolmikolle.